Marijke Wielink

Stress coach, burn-out coach en life coach in Apeldoorn en omstreken

Als professioneel coach begeleid ik vrouwen en mannen die veel stress ervaren en de druk voelen van zoveel moeten. Die onzeker zijn, op hun tenen lopen, maar eigenlijk snakken naar rust en meer ruimte voor zichzelf.

Werken aan persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat jij jezelf beter leert kennen. Dat je leert voelen wat jij nodig hebt en ontdekt wat je echt wilt in je leven. Dit zorgt voor balans, rust en geluk en vergroot je veerkracht.

Assertief, veerkrachtig en stevig in je schoenen staan. Dat is het uiteindelijke doel. Zodat je zonder stress de regie pakt van jouw leven.

Wil jij dat ook?

Meer over mij

Ik ben Marijke Wielink, getrouwd, moeder van 3 volwassen kinderen en oma van Tijn.

Coachen is voor mij niet alleen maar het aan de slag gaan met een probleem of situatie, dit analyseren of er over te praten. Voor mij is het meer. Het is LEF hebben. Het is aan de slag gaan met jouw ervaring en beleving en het op een veilige en speelse manier op zoek gaan naar de kern. En daar is MOED voor nodig.

Het is mijn passie om mensen te helpen bij het onderzoeken van hun situatie: ‘waar loop je tegenaan, wat wil je graag veranderen en wat heb je daar voor nodig?’

Ga dingen doen waar je van geniet en waar je blij van wordt. Waar je energie van krijgt in plaats van dat het je energie kost.

Dit zorgt voor meer balans in werk en privé, voor rust en geluk. Hierdoor vermindert je stressniveau wat weer invloed heeft op jouw lichaam en dus je gezondheid.

Marijke Wielink - jouw coach

Met veel plezier woon ik aan de rand van Apeldoorn, in het buitengebied Beemte Broekland.

Wanneer je mij kent dan weet je dat ik vrolijk, energiek en enthousiast ben. Daarnaast vind ik rust en tijd voor mezelf ook erg belangrijk. Ik ben praktisch, nuchter en bekijk de dingen graag met humor. Bij mij kun je vooral jezelf zijn. Met alles wie jij bent. Door mijn intuïtie ben ik in staat om snel tot de kern te komen. Anderen zeggen over mij dat ik rustig, warm, inlevend en geïnteresseerd ben.

Ik geloof dat iedereen kan leren en zichzelf kan ontwikkelen. Ieder mens heeft het vermogen om eigen keuzes te maken en eigen beslissingen te nemen. Ik geloof ook in de veerkracht van mensen en dat we tegen een stootje kunnen. Ondanks dat het soms pijnlijk, ingewikkeld of verwarrend kan zijn en dit vaak het uitgangspunt is van waaruit we met oprechtheid, mildheid en humor tot de kern komen. Coachen hoeft niet zwaar te zijn om effectief te zijn. Ja, er wordt gehuild, maar ook veel gelachen.

Ik geloof erin dat jij door mindset je leven weer op de rails kunt krijgen. Ik spreek namelijk uit ervaring.

Mijn verhaal

In 2005 begon ik aan een nieuwe uitdaging: meewerken binnen het bedrijf van mijn zwager, wat toen nog een eenmanszaak was. Het bedrijf groeide gestaag en ik groeide mee. En dat ging niet vanzelf kan ik je vertellen.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als kantoormanager; een veelzijdig functie. In deze periode ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is om balans te hebben in werk en privé. Dat werk je niet alleen energie kost, maar ook geeft.

Ik had een drukke baan, er werd veel van mij gevraagd. Niet gek dus dat ik vaak stijf stond van de stress. Ik ervaarde druk, voelde mij niet altijd gewaardeerd, miste de erkenning en waardering en had fysieke klachten. Mijn onzekerheid, mijn twijfels en mijn verdriet werden nogal eens van tafel geveegd. De opmerking “jij bent zo sterk, jij kunt dit” en “als iemand het kan dan ben jij het wel” leek mijn levensmotto. Onbewust ontwikkelde ik een overlevingsstrategie: diep wegstoppen en gewoon doorgaan. Hard werken en nog beter je best doen. Uiteindelijk liep ik vast.

Mijn inzicht en bewustwording

Ik zocht en kreeg hulp van een coach. En het voelt als een dooddoener als ik het zeg, maar het was een keerpunt in mijn leven! Ik leerde mijzelf kennen en leerde te luisteren naar de signalen van mijn lichaam en mijn gevoel.

Door dit inzicht en door bewustwording leerde ik mijzelf te accepteren en mijn grenzen aan te geven. En echt, dat ging niet van de ene op de andere dag, maar stap voor stap.

Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling kwam ik tot de ontdekking dat het begeleiden en helpen van anderen mijn interesse had. Ik was nieuwsgierig naar het gedrag van mensen en waarom ze bepaalde keuzes maken of juist niet maken. Hierdoor is mijn interesse ontstaan voor coaching.

Nadat ik de Post-HBO opleiding had gevolgd tot Professioneel life coach en mijn diploma haalde besloot ik om mijn baan op te zeggen en mijn eigen coachpraktijk te starten. Een sprong in het diepe, maar het voelde goed en ik deed datgene waar mijn hart lag.

Tot op de dag van vandaag heb ik er geen moment spijt van. In mijn praktijk help ik nu anderen die zijn vastgelopen in werk of privé. Mensen die behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen, die hun angsten willen begrijpen, die moeite hebben met het uiten van emoties, die assertiever willen worden, die door stress of burn-out hulp nodig hebben; kortom, die persoonlijk willen groeien.

Werkwijze

Mijn stijl is inlevend, doortastend, confronterend en waar nodig luchtig en relativerend. Als coach zal ik je uitdagen, stimuleren en ondersteunen bij het bepalen van je doelen, het maken van keuzes en het in gang zetten van een verandering. En hoe je deze verandering kunt leren vasthouden.

Ik geloof dat een werkelijke en blijvende verandering van binnenuit komt. Dat je jezelf leert kennen: wie ben je? Wat geloof je over jezelf? Wat geloof je over de ander en het leven? Wat doe je en wat levert jou dat steeds weer op?

Ik geloof dat het belangrijk is dat je begrijpt waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Het geeft inzicht, bewustwording en geloven in eigen kunnen. En bij dit proces wil ik jou begeleiden. Een proces van denken naar doen.

Christelijke coaching

Iedereen is bij mij welkom, ongeacht zijn of haar levensovertuiging, ras of achtergrond.

Daarnaast kan je bij mij terecht als je specifiek op zoek bent naar christelijke coaching. Vanuit mijn christelijke achtergrond begrijp ik jou beter, kan ik me in jouw wereld verplaatsen en kan ik jouw taal volgen.

Voor mij houdt coaching in dat ik jou aanvaard zonder oordeel: gewoon zoals je bent.

Omdat ieder persoon weer anders is en andere begeleiding vraagt, is elk coachtraject weer anders en dus persoonlijk. Het is belangrijk dat we steeds kijken naar wat jij op dat moment nodig hebt.

Mijn missie

De mens is als uniek schepsel geschapen door God. We zijn op deze aarde om elkaar te helpen door de overtuiging dat elk schepsel van grote waarde is. Vanuit die gedachte wil ik de medemens die ondersteuning behoeft helpen.

Als mens wil ik een bijdrage leveren om de wereld een beetje mooier te maken door in liefde op elkaar betrokken te zijn. Door een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt, waar je ook vandaan komt, wat je verhaal ook is. Een plek waar we respectvol met elkaar omgaan en in gesprek zijn, waar de liefde centraal staat, we elkaar de ruimte geven om te zijn wie we zijn en we zorgdragen voor elkaar en de mensen die we tegenkomen in ons dagelijks leven.

Het is makkelijk om grootse dingen te doen als je gelooft in wat je doet: als je gelooft in hoop.

Daarom help ik mensen zoals jou. Elke dag weer.

Professioneel coach

Ik heb de Registeropleiding Professioneel Coach bij Balansgroep gevolgd en ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches).

Als NOBCO erkend en geregistreerd Life coach help ik jou om weer in verbinding te komen met jezelf.

Daarnaast ben ik gecertificeerd stress- en burn-out coach. Ik werk volgens de CSR-methode. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. Een holistische aanpak op 3 niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

Vanuit mijn intrinsieke motivatie volg ik diverse cursussen en verdiepingsdagen, lees ik boeken, word ik zelf gecoacht (supervisie) en neem ik deel aan een intervisiegroep.

Adviesgesprek

Wil jij al heel binnenkort ervaren hoe relaxed het leven kan zijn? Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan rechtstreeks een afspraak in mijn online agenda voor een gratis adviesgesprek. We bespreken dan samen jouw mogelijkheden.