Coaching voor onzekerheid

Jezelf kennen. Dé sleutel tot meer zelfvertrouwen.

Zelfkennis is dé sleutel tot meer zelfvertrouwen, veerkracht en balans. Dit begint met jezelf meer centraal te stellen en te kiezen voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen in een wereld die continu om aandacht vraagt. 

Vaak zijn we meer bezig met verwachtingen van anderen dan dat we ons afvragen wat we zelf willen. Hebben we moeite met keuzes maken en blijven we hangen in twijfel. Maar als je altijd bezig bent met de ander, kun je onmogelijk jezelf zijn.

Het programma 'Sterker in je schoenen staan' vergroot je zelfvertrouwen, zodat je met meer vastberadenheid door het leven kunt gaan.

Foto's website balans

Wat doet onzekerheid met je?

Een onzeker gevoel kan je belemmeren om verder te komen en remt onnodig af. Je kiest dan voor de ‘veilige’ weg.

Vaak worden we geleefd en staan we niet echt stil bij wat er zich binnenin ons afspeelt. We vinden het lastig om onze gevoelens te uiten en onze emoties serieus te nemen. Het maakt ons onzeker of geeft ons het gevoel dat we er niet toe doen.

Onzekerheid kan ons leven op verschillende manieren beïnvloeden. Het kan ervoor zorgen dat we geen stappen durven te zetten om onze dromen na te jagen, dat we onszelf constant vergelijken met anderen en onszelf als minderwaardig zien, en het kan zelfs leiden tot sociale isolatie en een gebrek aan zelfvertrouwen.

In mijn programma ‘Sterker in je schoenen staan’ leer je jezelf beter kennen. Bewust naar jezelf kijken en diepere inzichten krijgen over wie je bent en wat je wilt.

Voelen wie je bent en wat jouw behoeften zijn en dit accepteren. Liefdevol kijken naar wat je nodig hebt. Krachtig in verbinding staan met jezelf!

Omgaan met onzekerheid

Onzeker zijn zorgt voor een constante twijfel: 'ben ik wel goed genoeg', 'vinden anderen mij wel aardig' en 'dat kan ik toch niet'. Het gevoel nooit te kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen, maar ook van jezelf.

Wat zijn de oorzaken van onzekerheid? Ik noem er drie, maar er zijn er nog veel meer:

 • Negatieve ervaringen uit het verleden
  Misschien zijn we in het verleden gepest, afgewezen of gekwetst, waardoor we nu moeite hebben om onszelf volledig te accepteren zoals we zijn. Deze negatieve ervaringen kunnen diepgewortelde overtuigingen creëren dat we niet goed genoeg zijn of dat anderen ons niet waarderen.

 • Onze omgeving
  Onze omgeving kan een grote rol spelen in het ontwikkelen van onzekerheid. Als we continu kritiek ontvangen of niet worden gestimuleerd om ons enthousiasme te uiten en risico's te nemen, kan dit leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen.

 • Vergelijken met anderen
  Ook het constant vergelijken met anderen draagt bij aan gevoelens van tekortschieten. Bovendien kunnen persoonlijke eigenschappen en karaktertrekken zoals perfectionisme en faalangst bijdragen aan gevoelens van onzekerheid. We stellen vaak hoge eisen aan onszelf en hebben moeite met falen of fouten maken. Dit legt druk op ons en versterkt het gevoel van onzekerheid.

Het is belangrijk om te realiseren dat onzekerheid een normaal menselijk gevoel is dat veel mensen ervaren. Het is een natuurlijke reactie op nieuwe situaties, onbekende omgevingen en uitdagingen. Maar wanneer onzekerheid ons dagelijks leven beïnvloedt en ons ervan weerhoudt om te groeien en gelukkig te zijn, wordt het tijd om er iets aan te doen. Coaching voor onzekerheid helpt je hierbij.

Als onzekerheid je leven beheerst

 • Vind jij jezelf niet goed genoeg en blijf je hangen in gedachten als ‘vinden anderen mij wel aardig?’ en ‘zie ik er wel mooi uit?’

 • Ben jij het zat om jezelf steeds weg te cijferen?

 • Heb je moeite om je grenzen aan te geven en kost je dat veel energie?

 • Hoor jij jezelf steeds ‘JA’ zeggen terwijl je eigenlijk een nee bedoelt, maar durf je niet voor jezelf op te komen?

 • Kun je moeilijk bij je gevoel komen en blijf je hangen in veel gedachten: een vicieuze cirkel van negativiteit?

 • Is keuzes maken voor jou een ‘ding’ en ben je daardoor steeds afhankelijk van anderen?

 • Voel je schaamte of schuld en ben je bang om anderen teleur te stellen?

Foto's website - burn-out

Coaching voor onzekerheid

Al langere tijd merk je dat het niet meer gaat. Je loopt vast en twijfelt veel en dat maakt je onzeker. Het wordt je allemaal teveel…

Als het op je werk of in je persoonlijke leven niet goed gaat dan kan je daar stress van ondervinden. Vaak zit er een diepere oorzaak achter, zoals onbalans in werk en privé, onzekerheid over jezelf of een negatief zelfbeeld.

Coaching voor onzekerheid is er voor jou. Als zelfvertrouwen coach in Apeldoorn help ik jou om voor jezelf te leren kiezen. Om stap voor stap jezelf centraal te stellen. Ik geef je inzicht in wat gezond egoïsme is en hoe je dit in je leven in de praktijk kunt brengen.

Sterker in je schoenen staan

Het programma ‘Sterker in je schoenen staan’ is gebaseerd op bewezen technieken uit de psychologie en zelfontwikkeling, maar ik ga verder dan alleen theoretische kennis. Ik bied praktische oefeningen, persoonlijke begeleiding en ondersteuning om je te helpen je doelen te bereiken en je zelfvertrouwen te vergroten. Ik neem jouw ervaringen en situaties uit het verleden onder de loep:

 • zijn er misschien patronen die zich steeds herhalen?
 • wat zijn jouw sterke punten en kernwaarden?
 • in welke belemmeringen en overtuigingen zit jij vast?
 • wat zijn jouw behoeften en verlangens en wat maakt jou gelukkig?
 • welke energievreters en energiegevers omringen jou?

Door deze vragen eerlijk en oprecht te beantwoorden leer je jezelf kennen.

Reviews

Ik was mezelf verloren. Ik leefde niet naar de kernwaarden die ik zelf heel belangrijk vind. Door het coachtraject heb ik de belangrijkste kernwaarden en -kwaliteiten weer goed op de radar. Daardoor kan ik nu snel ingrijpen om te voorkomen dat ik in mijn valkuilen beland. Marijke heeft mij geholpen om weer naar mijn innerlijke basis te komen. Ik heb mezelf weer goed leren kennen. Marijke doet dat op een mooie, persoonlijke manier.

Adri | Apeldoorn

Voor ik bij Marijke kwam had ik erg weinig zelfvertrouwen en veel last van faalangst. Ik kwam niet voor mijzelf op, kon geen nee zeggen en zette mijzelf op de laatste plaats. Daarnaast was ik een perfectionist, alles maar goed willen doen waardoor ik steeds meer op mijn tenen moest lopen. Inmiddels heb ik geleerd dat ik er ook mag zijn. Lief mag zijn voor mijzelf. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en heb leren omgaan met mijn faalangst. Mijn perfectionisme heb ik meer onder controle gekregen. Daarnaast heb ik ook geleerd om mijn verleden achter mij te laten. Dat is geweest en ik kan er niets meer aan veranderen. Marijke is eerlijk en oprecht. Het voelt heel vertrouwd om met haar te praten. Marijke, je bent een hele fijne coach.

Wilma | Apeldoorn

Vanwege mijn lage zelfbeeld heb ik hulp gezocht bij Marijke. Ik vond het heel spannend, maar voelde mij eigenlijk wel meteen op mijn gemak, waardoor ik mijzelf kon zijn. Elke sessie voelde prettig, veilig en vertrouwd, waardoor ik me kon ontspannen. Ik heb mooie stappen gemaakt: ik kan terugkijken op dat wat ik bereikt heb en ben op de goede weg. Ben super tevreden.

Lies | Apeldoorn

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen

Hoeveel zelfvertrouwen je hebt wordt beïnvloed door de manier waarop je naar jezelf kijkt en over jezelf denkt.

Meer zelfvertrouwen helpt je te zijn wie je wilt zijn en te doen wat je wilt doen. Het betekent dat je sterker in je schoenen staat: je gaat uitdagingen niet uit de weg en durft risico’s te nemen.

Hiervoor is het nodig dat jij jezelf leert kennen. Echt contact gaat maken met jezelf, zodat je weet waar je diep van binnen behoefte aan hebt.

Leer geloven in jezelf, want…

 • wat zou het effect zijn als jij je onzekerheid gaat overwinnen en gaat bereiken wat je wilt?
 • wat doet het met jou wanneer jij je bewust wordt van jouw kwaliteiten en gaat leven naar jouw waarden?
 • hoe zou het voor je zijn als jij vol zelfvertrouwen je eigen keuzes maakt, waardoor jij jezelf kunt ontplooien en minder afhankelijk bent van anderen?

Laat mij je helpen!

Zelfvertrouwen maakt krachtig; dat wil niet zeggen dat het niet spannend is en we ons nooit meer onzeker voelen.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je zelfvertrouwen vergroten? Zoek je professionele begeleiding van een coach die rust en vertrouwen biedt?

Mijn naam is Marijke en ik ben professioneel life coach. Ik help je bij allerlei vraagstukken:

 • hoe komt het dat ik niet lekker in mijn vel zit?
 • het lukt mij niet om mijn relatie leuk te houden
 • mijn werk vind ik leuk, maar ik mis de uitdaging: past deze baan nog bij me?
 • hoe maak ik de juiste keuzes?
 • waarom voel ik mij zo onzeker en ben ik zo afhankelijk van anderen?
 • ik ben vaak angstig: hoe kom ik daar vanaf?
 • wat heb ik te leren om mijn grenzen aan te geven en voor mezelf op te komen?
Coaching voor onzekerheid zorgt voor meer zelfvertrouwen
 • Je leert uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Door uitdagingen aan te gaan sta je relaxter in het leven.
 • Je leert helemaal jezelf te mogen zijn en dat het oké is wie je bent. Dat jij jezelf hebt geaccepteerd. Je hebt je erkenning en waardering van anderen niet meer nodig.
 • Je leert duidelijk je grenzen aan te geven. Je durft voor je mening uit te komen, omdat je weet dat je niet meer afhankelijk bent van wat anderen vinden. Jij mag zijn wie je bent.
 • Je leert je angsten onder ogen te zien door actie te ondernemen. Je weet hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen naar een helpende gedachte en past dit toe op momenten dat je het nodig hebt.
 • Je leert dat je fouten mág maken. Dat is oké. Dat je het als leermoment mag zien en niet als falen. Je weet dat het je sterker maakt en dat voelt goed.

Jij bent waardevol! Je verdient het om zelfverzekerd door het leven te gaan.

Adviesgesprek

Zelfvertrouwen krijgen begint bij bewustwording en jezelf leren kennen. Dit betekent dat je jezelf ontwikkelt vanuit de intrinsieke behoefte om te ontdekken wie je bent en wat het beste bij je past.

Wat jouw behoeften en verlangens zijn en hoe jij je vaardigheden en capaciteiten toe kunt passen in jouw leven.

Door meer inzicht te krijgen in je gedrag, in wie je bent en wat je wilt, ontstaat er een hogere mate van bewustzijn. Hierdoor kan je vanuit verbinding en zelfsturing de verantwoordelijkheid nemen voor persoonlijke ontwikkeling.

Wil jij af van je onzekerheid? Wil je werken aan persoonlijke ontwikkeling en groeien naar balans, assertiviteit en veerkracht?

Coaching voor onzekerheid begint bij jezelf kennen. Het is dé sleutel om je zelfvertrouwen te vergroten.

Plan rechtstreeks een afspraak voor een gratis adviesgesprek, waarin we samen bespreken wat ik voor jou kan betekenen.