Hulp bij burn-out Apeldoorn

Herken de signalen van een burn-out

Ben je moe en uitgeput? Merk je al langere tijd dat het niet meer gaat? Een onaangenaam gevoel dat moeilijk uit te leggen is?

Fysiek ben je er wel, maar in je hoofd ben je afwezig. Je bent moe en uitgeblust. Je voelt continu de druk van ‘moeten’ en vraagt je af waarom je dit voelt: ‘wat is het?’ ‘hoe kom ik er vanaf?’ Ergens weet je dat het signalen van je lichaam zijn, maar hulp vragen is geen optie. Je wilt het liever alleen doen.

Doe dan nu de stresstest en check zelf weke stresssignalen jouw lichaam je geeft.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is niet zomaar een 'slechte dag' op het werk of een kortstondig gevoel van uitputting na een zware inspanning. Het is een ernstige vorm van (werkgerelateerde) stress die tot uitputting leidt. Een burn-out komt vaak voor bij mensen die constant onder hoge druk staan en die over langere tijd emotioneel en fysiek overbelast zijn.

Burn-out zijn is meer dan alleen een tijdelijk gevoel van uitputting; het is een serieuze aandoening die aandacht en zorg vereist. Het herstelproces vraagt om geduld, zelfreflectie en de bereidheid om veranderingen aan te brengen in levensstijl en werkpatronen. Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om hulp te zoeken en dat herstel mogelijk is.

Luister naar jezelf, stel grenzen en herontdek het plezier in het leven om sterker dan ooit terug te komen.

Heb ik een burn-out?

Je krijgt niet zomaar een burn-out. Dit is vaak een proces van jaren. Door lange tijd de signalen van je lichaam te negeren, raakt je lichaam en geest uitgeput. Je voelt je letterlijk ‘opgebrand’.

Een burn-out is daarom niet alleen een psychisch probleem, maar ook duidelijk te voelen in je lichaam.

De 5 fases die vooraf gaan aan een burn-out zijn:

  • Vermoeid; te weinig herstel na vermoeidheid of inspanning

  • Overbelast: te veel inspanning, hersteltekort neemt toe

  • Stressklachten: chronische stress, veel hersteltekort

  • Overspannen: veranderingen in het stresssysteem

  • Burn-out: het stresssysteem is ontregeld

Maak gebruik van de stresstest om te onderzoeken in welke fase van stress jij zit. Ben je overspannen? Of toch al burn-out? De test verteld te in welke fase jij zit.

Wat te doen bij een burn-out

Wanneer je burn-out bent heb je iemand nodig die begrijpt wat er aan de hand is. Iemand die met je meedenkt en je helpt verantwoordelijke beslissingen te nemen. Die je kan adviseren over wat te doen en te laten, omdat je het zelf niet meer weet. Zeker in de beginfase van het herstel heb je dat nodig, zodat het je helpt om je snel weer beter te voelen.

 

Als burn-out coach geef ik hulp bij burn-out in Apeldoorn. Ik help en begeleid je bij het herstellen van je burn-out. Eerst fysiek: zorgen voor balans in je energiehuishouding. Daarna mentaal, door het verbeteren van je zelfmanagement en het vermijden van valkuilen.

Ik werk volgens de CSR-methode. CSR staat voor Chronische Stress Reversal (het terugdraaien en herstellen van de effecten van chronische stress). De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

Signalen van een burn-out

  • Je bent prikkelbaar, oververmoeid en uitgeput

  • Al langere tijd ben je over je grenzen heen gegaan en heb je roofbouw gepleegd op je lichaam

  • Je hebt geen idee hoe je moet stoppen en hebt het gevoel dat je op de automatische piloot leeft

  • Je slaapt slecht, piekert en hebt moeite met keuzes maken; een vicieuze cirkel waarin je zit!

  • Je hebt een kort lontje en emotioneel labiel

Herstellen van een burn-out heeft tijd nodig. Wees lief voor jezelf door niet anders te willen zijn! Gun jezelf de tijd te doorvoelen wat je voelt.

Laat mij je helpen.

Reviews

Voordat ik in therapie ging merkte ik dat ik terug zakte in een burn-out. Ruim een jaar geleden heb ik dit voor het eerst gehad. Ik voelde mij somber, gestrest, opgejaagd, ik kon geen keuzes maken en twijfelde enorm aan mijzelf. Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest en had een helpende hand nodig die mijn weer op het rechte pad bracht en moest mezelf weer leren vertrouwen. Na veel intensieve sessies, met een lach en met een traan, heb ik mooie inzichten gekregen in mezelf: hoe hoofd en lichaam samenwerken. Zeer bijzonder en inspirerend vond ik het. Marijke is een coach die goed luistert en doorvraagt. Ze komt snel tot de kern waardoor we al snel de bron konden aanpakken. Met een mooi resultaat als gevolg: ik zit weer lekker in mijn vel, durf voor mezelf op te komen en denk niet steeds wat anderen er van vinden. Het verleden heb ik een plekje kunnen geven en leren begrijpen waarom dingen zo zijn gelopen. Ik heb gelukkig de stap durven zetten om het te veranderen en ben er trots op, niks gaat vanzelf maar met een beetje hulp kom je een heel eind.

Gerard | Vaassen

Door vervelende omstandigheden op mijn werk kreeg ik stressklachten.. Het was moeilijk om er verandering in aan te brengen en dat was de aanleiding om hulp bij Marijke te zoeken. Marijke houdt je telkens een spiegel voor waardoor je wordt geconfronteerd met je gedrag en je denkpatronen. Er was meteen een klik tussen ons en ik voelde me erg op mijn gemak. Ik heb "mijn hele emmer" leeg kunnen gooien en samen hebben we een nieuw fundament kunnen leggen. Mijn 2.0 versie waar ik haar eeuwig dankbaar voor zal blijven. Marijke is een open en empathisch persoon en weet goed te doseren. Je te behoeden voor valkuilen door soms meevoelend maar ook streng te zijn als dat nodig is. Ze is deskundig, gebruikt diverse methodieken en geeft passende literatuur en sites als ondersteuning bij de coaching. Als het allemaal niet zo lekker loopt in je leven/werk dan zou ik zeker Marijke aanbevelen.

Janny | Apeldoorn

Omdat ik overspannen ziek thuis zat en ik daarnaast ook moeite had om met mijn hooggevoeligheid om te gaan, heb ik contact gezocht met Marijke. Ik ben heel tevreden over het coach traject. Ondanks dat het intensief en confronterend was, heb ik het als een veilige plek ervaren en kon ik echt open zijn. Marijke speelde steeds in op wat nodig was. Zo heb ik mijzelf beter leren kennen en geleerd vrijheid te nemen om uit te zoeken wat ik wil en wie ik ben; voor mezelf en anderen. Dit is enorm belangrijk voor mij. Ik ben een gevoelsmens en als het niet goed voelt dan uit zich dat in gedrag. Het is zo waardevol voor mij geweest. Dank je wel Marijke. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat je al hebt geboden!

Maxime | Vaassen

Foto's website balans (2)

Hulp bij burn-out Apeldoorn

Burn-out is een ernstige aandoening die niet mag worden genegeerd. Het is van vitaal belang om de symptomen te herkennen en actie te ondernemen om te herstellen. Het herstellen van een burn-out vereist tijd, zelfzorg en vaak professionele begeleiding.

Hoi!

Ik ben Marijke en ik ben professioneel coach en gecertificeerd stress en burn-out coach. 

Zoek je hulp bij burn-out in Apeldoorn dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik begeleid je graag bij het herstellen van je burn-out.

Het herstel van een burn-out is een proces dat tijd, geduld en toewijding vergt. Het is belangrijk om mild te zijn voor jezelf en te onthouden dat het oké is om hulp te vragen. Met de juiste ondersteuning en zelfzorgpraktijken kun je langzaam maar zeker weer de balans en veerkracht in je leven terugvinden.

Laten we samen streven naar een wereld waarin welzijn en gezondheid prioriteit hebben, en waar burn-out geen geaccepteerde norm is, maar eerder een signaal om te vertragen, te reflecteren en te herstellen.

Adviesgesprek

Ben je tot de conclusie gekomen dat je mijn hulp wel kunt gebruiken? Dat het jou alleen niet lukt?

Als gecertificeerd stress en burn-out coach bied ik hulp bij burn-out in Apeldoorn en  kan ik je helpen bij de stappen die je moet nemen om te herstellen van je burn-out.

Wil je graag meer weten en mij leren kennen? Plan dan rechtstreeks een afspraak in mijn agenda voor een gratis adviesgesprek, waarin we samen jouw situatie bespreken en wat ik voor jou kan betekenen.