Stress coach Epe

Hoe krijg je grip op jouw stress?

In de ratrace van het moderne leven lijkt stress bijna onvermijdelijk te zijn. We rennen van de ene verplichting naar de andere, proberen te jongleren met werk, familie, sociale verplichtingen en persoonlijke doelen. Maar wat als ik je als stress coach Epe vertel dat het verminderen van stress niet alleen een optie is, maar een essentiële stap is naar een gelukkiger, gezonder leven?

 • Leg je voortdurend de lat te hoog en heb je constant het gevoel dat het beter kan?

 • Heb je het gevoel constant 'AAN' te staan en zoveel te moeten?

 • Zou je graag wat meer willen ontspannen en doen waar jij gelukkig van wordt?

 • Wil je kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen? Wanneer zij tevreden zijn ben jij het ook?

Burn-out coaching
coaching voor meer zelfvertrouwen Twello

Het effect van stress coaching

Hoe zou het zijn…

 • … als jij van overleefmodus naar LEEFmodus gaat? Weer rust en helderheid in je hoofd en plezier hebben? Genieten van de kleine dingen. Zou dat niet heerlijk zijn?
 • … om weer aan het stuur van je eigen leven te staan? De regie in eigen handen te nemen, zodat je de juiste keuzes kunt maken?
 • … om ruimte en vrijheid te ervaren om dingen te doen die jij echt wilt doen? Van plichtsgetrouw naar TROUW AAN JEZELF?
 • … om te luisteren naar de signalen van je lichaam? Door werkelijk stil te staan bij jezelf en te voelen wat je nodig hebt en waar jij naar verlangt? Jezelf op NUMMER ÉÉN te zetten op je prioriteitenlijstje.
 • … wanneer je zonder oordeel en met liefde jezelf toespreekt als het wat minder gaat?

Creëer ruimte in je hoofd

Stress legt vaak beslag op onze gedachten, waardoor we niet volledig kunnen genieten van het huidige moment. Door stress te verminderen, kunnen we bewuster leven en meer genieten van de kleine dingen in het leven. Dit draagt bij aan een algemeen gevoel van welzijn en tevredenheid.

 • Prioriteiten stellen: Identificeer wat echt belangrijk is en focus je daarop

 • Tijd voor ontspanning: Plan regelmatig momenten van ontspanning en rust in je agenda

 • Gezonde levensstijl: Goede voeding, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging dragen bij aan stressvermindering

 • Leer 'nee' zeggen: Het is oké om soms nee te zeggen en jezelf niet te overbelasten

 • Mindfulness en meditatie: Deze technieken kunnen helpen om je geest te kalmeren en stress te verminderen

Maar het belang van minder stress gaat verder dan het voorkomen van burn-outs. Het heeft directe invloed op de kwaliteit van ons leven. Wanneer we gestrest zijn, lijdt onze concentratie, creativiteit en productiviteit. Ons vermogen om helder te denken en effectief problemen op te lossen wordt aangetast. Dit belemmert niet alleen onze professionele prestaties, maar ook onze persoonlijke relaties en ons algehele welzijn.

Gecertificeerd stress coach Epe

Met mijn programma ‘Grip op stress’ help ik jou te ontsnappen uit de ratrace van stress. Dit programma is ontworpen om je te voorzien van effectieve tools en strategieën om stress te verminderen, veerkracht op te bouwen en je energieniveau te herstellen.

Wat kun je verwachten:

 • Zelfkennis: Persoonlijke begeleiding om de bronnen van stress te identificeren en op maat gemaakte strategieën te ontwikkelen.
 • Ontspanningstechnieken: Leer eenvoudige maar effectieve ontspannings- en bewustzijnstechnieken om je stressniveau te verminderen.
 • Energieherstel: Ontwikkel gezonde gewoonten en routines om je energiereserves aan te vullen en te behouden.
 • Slaapverbetering: Gerichte adviezen en technieken om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.
Foto's website - burn-out

Reviews

Door vervelende omstandigheden op mijn werk kreeg ik stressklachten.. Het was moeilijk om er verandering in aan te brengen en dat was de aanleiding om hulp bij Marijke te zoeken.

Marijke houdt je telkens een spiegel voor waardoor je wordt geconfronteerd met je gedrag en je denkpatronen. Er was meteen een klik tussen ons en ik voelde me erg op mijn gemak. Ik heb "mijn hele emmer" leeg kunnen gooien en samen hebben we een nieuw fundament kunnen leggen. Mijn 2.0 versie waar ik haar eeuwig dankbaar voor zal blijven.

Marijke is een open en empathisch persoon en weet goed te doseren. Je te behoeden voor valkuilen door soms meevoelend maar ook streng te zijn als dat nodig is. Ze is deskundig, gebruikt diverse methodieken en geeft passende literatuur en sites als ondersteuning bij de coaching. Als het allemaal niet zo lekker loopt in je leven/werk dan zou ik zeker Marijke aanbevelen.

Janny | Apeldoorn

Omdat ik overspannen ziek thuis zat en ik daarnaast ook moeite had om met mijn hooggevoeligheid om te gaan, heb ik contact gezocht met Marijke. Ik ben heel tevreden over het coach traject. Ondanks dat het intensief en confronterend was, heb ik het als een veilige plek ervaren en kon ik echt open zijn. Marijke speelde steeds in op wat nodig was. Zo heb ik mijzelf beter leren kennen en geleerd vrijheid te nemen om uit te zoeken wat ik wil en wie ik ben; voor mezelf en anderen. Dit is enorm belangrijk voor mij. Ik ben een gevoelsmens en als het niet goed voelt dan uit zich dat in gedrag. Het is zo waardevol voor mij geweest. Dank je wel Marijke. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat je al hebt geboden!

Maxime | Vaassen

Voordat ik in therapie ging merkte ik dat ik terug zakte in een burn-out. Ruim een jaar geleden heb ik dit voor het eerst gehad. Ik voelde mij somber, gestrest, opgejaagd, ik kon geen keuzes maken en twijfelde enorm aan mijzelf. Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest en had een helpende hand nodig die mijn weer op het rechte pad bracht en moest mezelf weer leren vertrouwen. Na veel intensieve sessies, met een lach en met een traan, heb ik mooie inzichten gekregen in mezelf: hoe hoofd en lichaam samenwerken. Zeer bijzonder en inspirerend vond ik het. Marijke is een coach die goed luistert en doorvraagt. Ze komt snel tot de kern waardoor we al snel de bron konden aanpakken. Met een mooi resultaat als gevolg: ik zit weer lekker in mijn vel, durf voor mezelf op te komen en denk niet steeds wat anderen er van vinden. Het verleden heb ik een plekje kunnen geven en leren begrijpen waarom dingen zo zijn gelopen. Ik heb gelukkig de stap durven zetten om het te veranderen en ben er trots op, niks gaat vanzelf maar met een beetje hulp kom je een heel eind.

Gerard | Vaassen

De gevolgen van stress

Een van de meest ernstige gevolgen van langdurige stress is het risico op een burn-out. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met deze uitputtende aandoening, die niet alleen de fysieke gezondheid aantast, maar ook de mentale veerkracht ernstig beïnvloedt. Het verminderen van stress is cruciaal om een burn-out te voorkomen en een gezonde balans te behouden tussen werk en privéleven.

Wanneer je jezelf toestaat om minder stress toe te laten in je leven, geef je jezelf de ruimte om helder te denken en bewuste keuzes te maken. Stress vermindert vaak onze cognitieve functies, waardoor het moeilijk wordt om effectief te plannen en problemen op te lossen. Door stress te verminderen, ontstaat er een mentale ruimte die je in staat stelt om met meer focus en creativiteit te werken.

Stress coach Epe

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat jij jezelf beter leert kennen. Dat je leert voelen wat jij nodig hebt en ontdekt wat je echt wilt in het leven.

Hoi! 

Mijn naam is Marijke en ik ben stress coach in Epe. Als stress coach maak ik gebruik van de CSR-methode: een psycho-biologische aanpak om stress en burn-out te behandelen. Dit betekent dat je éérst fysiek herstelt van stress en/of burn-out en daarna mentaal.

In mijn begeleiding sta jij centraal. We staan stil bij jouw situatie, jouw gedachten en gevoelens. 

Een leven zonder stress kan door te luisteren naar de diepere verlangens vanuit je hart en je gevoel te volgen. Door trouw te zijn aan jezelf. Op weg naar innerlijk geluk. Je hoeft het niet alleen te doen...

Laat mij je helpen!

Wees lief voor jezelf door niet anders te willen zijn! Gun jezelf de tijd te doorvoelen wat je voelt.

Adviesgesprek

Persoonlijke groei en ontwikkeling begint bij stress coach Epe. Jezelf leren kennen en inzicht krijgen in wat jij belangrijk vindt in het leven. Dit betekent dat je jezelf ontwikkelt vanuit de intrinsieke behoefte om te ontdekken wie je bent en wat het beste bij je past.

Door meer inzicht te krijgen in je gedrag, in wie je bent en wat je wilt, ontstaat er een hogere mate van bewustzijn. Hierdoor kan je vanuit verbinding en zelfsturing de verantwoordelijkheid nemen voor persoonlijke ontwikkeling en dus een stressvrijer leven.

Wil jij grip krijgen op stress? Wil je werken aan persoonlijke ontwikkeling en groeien naar balans, assertiviteit en veerkracht?

Plan dan rechtstreeks een afspraak voor een gratis adviesgesprek, waarin we samen bespreken wat ik voor jou kan betekenen.