Jouw stresscoach in Apeldoorn

De ratrace van stress

De ratrace, die voortdurende strijd om bij te blijven in de veeleisende maatschappij, kan een tol eisen. Het constant jongleren met verschillende verantwoordelijkheden kan leiden tot oververmoeidheid en veel spanning.

Herken jij jezelf in deze beschrijving? En zoek je een stress coach in Apeldoorn? Dan ben je niet alleen.

 • Zou je graag wat meer willen ontspannen en doen waar jij gelukkig van wordt?

 • Leg je voortdurend de lat te hoog en heb je constant het gevoel dat het beter kan?

 • Wil je kunnen voldoen aan de verwachtingen van anderen? Wanneer zij tevreden zijn ben jij het ook?

 • Heb je het gevoel constant 'AAN' te staan en zoveel te moeten?

Veel mensen ervaren stress en hebben moeite met het behouden van een gezonde balans tussen werk, privéleven en persoonlijke welzijn.

Foto's website balans (2)

De gevolgen van stress

Een van de meest ernstige gevolgen van langdurige stress is het risico op een burn-out. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met deze uitputtende aandoening, die niet alleen de fysieke gezondheid aantast, maar ook de mentale veerkracht ernstig beïnvloedt. Het verminderen van stress is cruciaal om een burn-out te voorkomen en een gezonde balans te behouden tussen werk en privéleven.

Wanneer je jezelf toestaat om minder stress toe te laten in je leven, geef je jezelf de ruimte om helder te denken en bewuste keuzes te maken. Stress vermindert vaak onze cognitieve functies, waardoor het moeilijk wordt om effectief te plannen en problemen op te lossen. Door stress te verminderen, ontstaat er een mentale ruimte die je in staat stelt om met meer focus en creativiteit te werken.

Zelfzorg als wapen tegen stress

Stress legt vaak beslag op onze gedachten, waardoor we niet volledig kunnen genieten van het huidige moment. Door stress te verminderen, kunnen we bewuster leven en meer genieten van de kleine dingen in het leven. Dit draagt bij aan een algemeen gevoel van welzijn en tevredenheid.

 • Prioriteiten stellen: Identificeer wat echt belangrijk is en focus je daarop

 • Tijd voor ontspanning: Plan regelmatig momenten van ontspanning en rust in je agenda

 • Gezonde levensstijl: Goede voeding, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging dragen bij aan stressvermindering

 • Leer 'nee' zeggen: Het is oké om soms nee te zeggen en jezelf niet te overbelasten

 • Mindfulness en meditatie: Deze technieken kunnen helpen om je geest te kalmeren en stress te verminderen

Het belang van minder stress in je leven is niet te onderschatten. Het gaat verder dan alleen het voorkomen van een burn-out; het gaat om het creëren van een levensstijl die bevorderlijk is voor je algehele welzijn. Neem de tijd om bewust te kiezen voor minder stress en ontdek hoe het je leven positief kan transformeren. Want uiteindelijk draait het allemaal om het koesteren van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Gecertificeerd stress coach Apeldoorn

De weg naar rust te midden van de ratrace begint met bewustwording en kleine, haalbare stappen. Laten we samen werken aan het vinden van evenwicht, zodat je de uitdagingen van het dagelijks leven met meer energie, veerkracht en innerlijke rust kunt tegemoet treden. Je verdient het om je goed te voelen en in harmonie te leven, ongeacht hoeveel ballen je in de lucht moet houden.

Met mijn programma ‘Grip op stress’ help ik jou te ontsnappen uit de ratrace van stress. Dit programma is ontworpen om je te voorzien van effectieve tools en strategieën om stress te verminderen, veerkracht op te bouwen en je energieniveau te herstellen.

Wat kun je verwachten:

 • Zelfkennis: Persoonlijke begeleiding om de bronnen van stress te identificeren en op maat gemaakte strategieën te ontwikkelen.
 • Ontspanningstechnieken: Leer eenvoudige maar effectieve ontspannings- en bewustzijnstechnieken om je stressniveau te verminderen.
 • Energieherstel: Ontwikkel gezonde gewoonten en routines om je energiereserves aan te vullen en te behouden.
 • Slaapverbetering: Gerichte adviezen en technieken om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.
Foto's website - burn-out

Jouw wake-up call om een burn-out te voorkomen!

Ervaar je de laatste tijd veel spanning en stress in je leven? En vraag jij je af of je stress hebt, overspannen of misschien burn-out bent?

Voordat het spreekwoordelijke elastiekje knapt doorloop je een aantal fases: van milde stress, naar overspannenheid met uiteindelijk een burn-out!

Natuurlijk weet je wel ongeveer hoe gestrest je op dit moment bent. Maar stress heeft veel gevolgen voor onze gezondheid en ons gedrag. Daar zijn we ons vaak niet van bewust.

De gratis stresstest geeft je meer inzichten.

Reviews

Controle willen houden en streng zijn voor mezelf. Wat maakte ik het mezelf toch moeilijk! Ik kwam erachter dat ik ZELF degene was die hier last van had en dat IK moest veranderen: niet die ander! Een echte eyeopener. Heftig, maar het werd steeds duidelijker waar mijn blokkades zaten. Inmiddels heb ik weer ruimte voor mezelf en rust in mijn hoofd.

Anoniem

Het steeds maar denken en piekeren maakte me gespannen en onrustig. Steeds mezelf afvragen of het wel goed genoeg is, of ik het wel kan. Wat heb ik veel geleerd en wat waardevol was het. Het geeft mijn leven een boost. Ik ben er nog niet helemaal, maar de fundering ligt er en ik voel me al zoveel beter. Meer rust, meer tijd voor mezelf en meer mijn eigen keuzes durven maken. Super blij mee!

Renate | Deventer

Wat was het confronterend, maar wat heeft het mij de ogen geopend. Het is echt een proces van bewustwording. Jezelf leren kennen en de tools gaan inzetten in je dagelijkse leven. Zo dankbaar en blij met dit traject.

Marloes

Stress de baas? Vind rust en balans in jezelf

Hoe zou het zijn…

 • … als jij van overleefmodus naar LEEFmodus gaat? Weer rust en helderheid in je hoofd en plezier hebben? Genieten van de kleine dingen. Zou dat niet heerlijk zijn?
 • … om weer aan het stuur van je eigen leven te staan? De regie in eigen handen te nemen, zodat je de juiste keuzes kunt maken?
 • … om ruimte en vrijheid te ervaren om dingen te doen die jij echt wilt doen? Van plichtsgetrouw naar TROUW AAN JEZELF?
 • … om te luisteren naar de signalen van je lichaam? Door werkelijk stil te staan bij jezelf en te voelen wat je nodig hebt en waar jij naar verlangt? Jezelf op NUMMER ÉÉN te zetten op je prioriteitenlijstje.
 • … wanneer je zonder oordeel en met liefde jezelf toespreekt als het wat minder gaat?

Reviews

Door vervelende omstandigheden op mijn werk kreeg ik stressklachten.. Het was moeilijk om er verandering in aan te brengen en dat was de aanleiding om hulp bij Marijke te zoeken.

Marijke houdt je telkens een spiegel voor waardoor je wordt geconfronteerd met je gedrag en je denkpatronen. Er was meteen een klik tussen ons en ik voelde me erg op mijn gemak. Ik heb "mijn hele emmer" leeg kunnen gooien en samen hebben we een nieuw fundament kunnen leggen. Mijn 2.0 versie waar ik haar eeuwig dankbaar voor zal blijven.

Marijke is een open en empathisch persoon en weet goed te doseren. Je te behoeden voor valkuilen door soms meevoelend maar ook streng te zijn als dat nodig is. Ze is deskundig, gebruikt diverse methodieken en geeft passende literatuur en sites als ondersteuning bij de coaching. Als het allemaal niet zo lekker loopt in je leven/werk dan zou ik zeker Marijke aanbevelen.

Janny | Apeldoorn

Omdat ik overspannen ziek thuis zat en ik daarnaast ook moeite had om met mijn hooggevoeligheid om te gaan, heb ik contact gezocht met Marijke. Ik ben heel tevreden over het coach traject. Ondanks dat het intensief en confronterend was, heb ik het als een veilige plek ervaren en kon ik echt open zijn. Marijke speelde steeds in op wat nodig was. Zo heb ik mijzelf beter leren kennen en geleerd vrijheid te nemen om uit te zoeken wat ik wil en wie ik ben; voor mezelf en anderen. Dit is enorm belangrijk voor mij. Ik ben een gevoelsmens en als het niet goed voelt dan uit zich dat in gedrag. Het is zo waardevol voor mij geweest. Dank je wel Marijke. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat je al hebt geboden!

Maxime | Vaassen

Voordat ik in therapie ging merkte ik dat ik terug zakte in een burn-out. Ruim een jaar geleden heb ik dit voor het eerst gehad. Ik voelde mij somber, gestrest, opgejaagd, ik kon geen keuzes maken en twijfelde enorm aan mijzelf. Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest en had een helpende hand nodig die mijn weer op het rechte pad bracht en moest mezelf weer leren vertrouwen. Na veel intensieve sessies, met een lach en met een traan, heb ik mooie inzichten gekregen in mezelf: hoe hoofd en lichaam samenwerken. Zeer bijzonder en inspirerend vond ik het. Marijke is een coach die goed luistert en doorvraagt. Ze komt snel tot de kern waardoor we al snel de bron konden aanpakken. Met een mooi resultaat als gevolg: ik zit weer lekker in mijn vel, durf voor mezelf op te komen en denk niet steeds wat anderen er van vinden. Het verleden heb ik een plekje kunnen geven en leren begrijpen waarom dingen zo zijn gelopen. Ik heb gelukkig de stap durven zetten om het te veranderen en ben er trots op, niks gaat vanzelf maar met een beetje hulp kom je een heel eind.

Gerard | Vaassen

Maak keuzes die passen bij wie je bent

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat jij jezelf beter leert kennen. Dat je leert voelen wat jij nodig hebt en ontdekt wat je echt wilt in het leven.

Hoi! 

Mijn naam is Marijke en ik ben stresscoach in Apeldoorn. Als stress coach maak ik gebruik van de CSR-methode: een psycho-biologische aanpak om stress en burn-out te behandelen. Dit betekent dat je éérst fysiek herstelt van stress en/of burn-out en daarna mentaal.

In mijn begeleiding sta jij centraal. We staan stil bij jouw situatie, jouw gedachten en gevoelens. Een leven zonder stress kan door te luisteren naar de diepere verlangens vanuit je hart en je gevoel te volgen. Door trouw te zijn aan jezelf. Op weg naar innerlijk geluk. Je hoeft het niet alleen te doen...

Laat mij je helpen!

Wees lief voor jezelf door niet anders te willen zijn! Gun jezelf de tijd te doorvoelen wat je voelt.

Van overspannen naar ontspannen

Persoonlijke groei en ontwikkeling begint bij stress coaching Apeldoorn. Jezelf leren kennen en inzicht krijgen in wat jij belangrijk vindt in het leven. Dit betekent dat je jezelf ontwikkelt vanuit de intrinsieke behoefte om te ontdekken wie je bent en wat het beste bij je past.

Wat jouw behoeften en verlangens zijn en hoe jij je vaardigheden en capaciteiten toe kunt passen in jouw leven.

Door meer inzicht te krijgen in je gedrag, in wie je bent en wat je wilt, ontstaat er een hogere mate van bewustzijn. Hierdoor kan je vanuit verbinding en zelfsturing de verantwoordelijkheid nemen voor persoonlijke ontwikkeling en dus een stressvrijer leven.

Wil jij grip krijgen op stress? Wil je werken aan persoonlijke ontwikkeling en groeien naar balans, assertiviteit en veerkracht?

Ik bied je een veilige en vertrouwelijke ruimte waar je je verhaal kwijt kunt en waar we samen werken aan een plan om jouw leven weer in balans te brengen.

Neem vrijblijvend contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Samen gaan we werken aan een leven waarin je weer rust ervaart, energie hebt en plezier maakt!