Stress coaching

Krijg grip op stress, als je wilt ontsnappen aan de ratrace van het leven!

Krijg grip op stress! Leer jezelf kennen en ontdek wat echt belangrijk is voor jou, zodat je de regie terug krijgt over je leven.  Want achter stress zit een verhaal. Ontdek de oorzaak en ervaar vrijheid, échte rust en maak plezier. Met stress coaching krijg je grip op stress.

coaching voor meer zelfvertrouwen Twello

Stress coaching: krijg grip op stress

Jezelf leren kennen: de sleutel tot een stressvrij leven

In de hectische wereld waarin we leven worden we vaak overspoeld door deadlines, prestatiedruk en een constant gevoel van haast. Het is geen verrassing dat stress een van de grootste boosdoeners is als het gaat om onze mentale en fysieke gezondheid.

In het coachtraject ‘Grip op stress’! leer je jezelf kennen. Je ontdekt wat het belang is van minder stress in je leven en hoe het niet alleen een burn-out kan voorkomen, maar ook zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd.

Herken jij de symptomen van stress?

 • Ben jij iemand die altijd maar doorgaat en constant ‘AAN’ staat?

 • Voel jij dagelijks de druk van al je verantwoordelijkheden en voel je je gevangen in de ratrace van onze moderne maatschappij?

 • Lukt het je niet meer om te ontspannen en heb je het gevoel ‘op scherp’ te staan?

 • Worstel je met het balanceren van al die ballen die je hoog moet houden en heb je geen energie meer voor leuke dingen?

 • Moet je veel van jezelf en heb je constant het gevoel ‘op scherp’ te staan?

 • Houdt het je uit de slaap en lig je ’s nachts regelmatig te piekeren en te malen?

 • Heb je een kort lontje en raak je steeds sneller aangebrand?

 • Voel jij je moe en heb je geen energie meer voor leuke dingen?

 • Heb je fysieke klachten zoals gespannen spieren, hoofdpijn, spierpijn, rug- en schouderklachten?

Dan kan deze constante druk leiden tot oververmoeidheid, veel spanning en uiteindelijk tot een uitputting van onze energiereserves.

Wil jij weten of je stress hebt? En in welke mate jij die stress ervaart? Beantwoord dan de vragen van de stresstest en krijg direct inzicht in welke fase van stress jij zit.

Wat is stress?

We ‘moeten’ streng zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht houden en alles perfect willen doen.

Maar stress en burn-out zijn een sluipend proces. Voor je het weet pleeg je roofbouw: mentaal en fysiek. Als je goed naar je lichaam luistert, dan constateer je dat je steeds moe bent en je voelt je gespannen en opgefokt.

Al langere tijd zit je niet lekker in je vel. Er is zoveel onrust in je hoofd! Het maakt je angstig. Je wilt zo graag voldoen aan de verwachtingen van anderen en hebt de waardering zo nodig.

Daardoor loop je vast. Het lukt je niet meer om alle ballen hoog te houden en raakt helemaal de verbinding met jezelf kwijt. Er is een scheve balans ontstaan tussen je draaglast en draagkracht. 

Je slaapt slecht en gaat steeds meer opzien tegen de dingen die gedaan moeten worden. Eigenlijk heb je nergens meer zin in en is het je allemaal teveel.

Zelf denk je dat je met een weekendje rust en wat extra uitslapen er wel weer bent en dat het dan maar over moet zijn. Maar herstellen kost meer tijd.

Langzaam maar zeker kom je terecht in een vicieuze cirkel van chronische stress. Je merkt dat rusten niet helpt of minder helpt. Roofbouw begint niet van de ene op de andere dag. Het begint heel klein en sluipt er langzaam in.

Reviews

Veel moed was ervoor nodig om eindelijk de stap te zetten om contact te leggen met een coach. Na een kennismakingsgesprek met Marijke voelde ik direct een klik en was ik erg enthousiast om dit coaching traject te starten. Ik wilde graag weer ontdekken wie ik ben en mezelf leren te accepteren met al mijn goede en minder goede kanten. Marijke heeft op een waardevolle manier mij een spiegel voorgehouden, verdiepende vragen gesteld en goede methodieken ingezet om stappen te zetten. Ik ben blij met de inzichten die ik heb gekregen of bevestigd heb gekregen tijdens de coachingsgesprekken met Marijke. Dit zijn de eerste stappen naar verdere persoonlijke ontwikkelingen en alle tips en besproken methodieken neem ik daarin mee. Ik wens iedereen een coach toe zoals Marijke!

Charlotte | Apeldoorn

Marijke is een rustige en enthousiaste coach die goed kan luisteren en je laat nadenken om zo zelf met antwoorden komen. Hier heb ik veel aan gehad. Door bewustwording vond ik de weg naar antwoorden. Ook daarna laat Marijke je niet los, maar zorgt dat je ook op die manier blijft nadenken. Ik heb een fijne tijd gehad bij Marijke en ben erg dankbaar dat ik bij haar terecht kon. Het heeft me enorm geholpen en ik gun het anderen ook die rondlopen met een persoonlijke vraag of probleem. Gezien mijn ervaring zal het je zeker niet teleurstellen. Marijke, bedankt voor alles!

Christian | Ermelo

Voordat ik in therapie ging merkte ik dat ik terug zakte in een burn-out. Ruim een jaar geleden heb ik dit voor het eerst gehad. Ik voelde mij somber, gestrest, opgejaagd, ik kon geen keuzes maken en twijfelde enorm aan mijzelf. Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest en had een helpende hand nodig die mijn weer op het rechte pad bracht en moest mezelf weer leren vertrouwen. Na veel intensieve sessies, met een lach en met een traan, heb ik mooie inzichten gekregen in mezelf: hoe hoofd en lichaam samenwerken. Zeer bijzonder en inspirerend vond ik het. Marijke is een coach die goed luistert en doorvraagt. Ze komt snel tot de kern waardoor we al snel de bron konden aanpakken. Met een mooi resultaat als gevolg: ik zit weer lekker in mijn vel, durf voor mezelf op te komen en denk niet steeds wat anderen er van vinden. Het verleden heb ik een plekje kunnen geven en leren begrijpen waarom dingen zo zijn gelopen. Ik heb gelukkig de stap durven zetten om het te veranderen en ben er trots op, niks gaat vanzelf maar met een beetje hulp kom je een heel eind.

Gerard | Vaassen

Hoe krijg je stress?

Wanneer het op je werk of in je persoonlijke leven niet goed gaat dan kan je daar stress van ondervinden.

Vaak zit er een diepere oorzaak achter, zoals onbalans, onzekerheid of een negatief zelfbeeld. Dit heeft invloed op je leven en kan zelfs leiden tot een burn-out of depressie.

Oorzaken van stress en burn-out zijn vaak een hoge werkdruk, maar de privéomstandigheden en andere denk- en gedragspatronen spelen een even zo belangrijke rol bij stressklachten.

Sta er eens bij stil en vraag jezelf eens af wie je werkelijk bent en welke dingen er toe doen in jouw leven.

Luister naar de signalen van je lichaam en trap op de rem.

Lees er meer over in mijn blog: 'Minder moeten, meer mogen'.

De gevolgen van stress

Stress is als een sluipend gif dat langzaam onze levenskwaliteit aantast. Het beïnvloedt niet alleen onze gemoedstoestand, maar heeft ook aantoonbare gevolgen voor ons lichaam. Van slapeloosheid en vermoeidheid tot spierspanning en concentratieproblemen, de effecten van stress zijn veelzijdig en verwoestend.

Voorkom een Burn-out

Een van de meest ernstige gevolgen van langdurige stress is het risico op een burn-out. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met deze uitputtende aandoening, die niet alleen de fysieke gezondheid aantast, maar ook de mentale veerkracht ernstig beïnvloedt. Het verminderen van stress is cruciaal om een  burn-out te voorkomen en een gezonde balans te behouden tussen werk en privéleven.

Creëer ruimte in je hoofd

Wanneer je jezelf toestaat om minder stress toe te laten in je leven, geef je jezelf de ruimte om helder te denken en bewuste keuzes te maken. Stress vermindert vaak onze cognitieve functies, waardoor het moeilijk wordt om effectief te plannen en problemen op te lossen. Door stress te verminderen, ontstaat er een mentale ruimte die je in staat stelt om met meer focus en creativiteit te werken.

De invloed van stress op onze gedachten

Stress legt vaak beslag op onze gedachten, waardoor we niet volledig kunnen genieten van het huidige moment. Door stress te verminderen, kunnen we bewuster leven en meer genieten van de kleine dingen in het leven. Dit draagt bij aan een algemeen gevoel van welzijn en tevredenheid.

Ontsnappen aan de ratrace van stress

Stress is een onvermijdelijk onderdeel van het moderne leven, maar het beheersen ervan is de sleutel tot een gezonder en gelukkiger bestaan. Als professioneel stresscoach begrijp ik de impact van stress op jouw welzijn. Met stress coaching krijg grip op stress help ik jou de controle terug te nemen.

 • Wil jij ontsnappen aan de ratrace van stress in je leven?
 • Wil jij meer inzicht krijgen in welke factoren hebben meegespeeld in jouw stressvolle leven?
 • Wil je weten wat jouw belemmerende patronen zijn en hoe je deze kunt doorbreken?
 • Wil je jezelf beter leren kennen en daardoor ontdekken wat jouw behoeften zijn?

Kortom: krijg grip op stress!

Waarom grip op stress?

Persoonlijke begeleiding: als ervaren coach sta ik klaar om je te begeleiden op jouw unieke reis naar stressbeheersing. Ik bied je persoonlijke ondersteuning en op maat gemaakte strategieën om je te helpen omgaan met stressfactoren in jouw leven.

Wetenschappelijk onderbouwd: mijn benadering is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in stressmanagement. Deze combineer ik met bewezen methoden met innovatieve benaderingen om een holistische aanpak te bieden die effectief is en aangepast aan jouw behoeften.

Praktische tools: leer praktische en direct toepasbare technieken om stress te verminderen in het dagelijks leven. Van ademhalingsoefeningen tot mindfulness-technieken. Je krijgt tools die je nodig hebt om stress onder controle te houden.

Kies vandaag nog voor een leven met minder stress en meer ruimte om te genieten. Ontdek de kracht van 'Grip op stress' en geef jezelf de vrijheid om het leven volledig te omarmen. Neem de eerste stap naar een kalmer, gebalanceerder leven.

Schrijf je in voor een gratis adviesgesprek en ontdek hoe stress coaching 'Grip op Stress' jou kan helpen op jouw reis naar welzijn. Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken aan een stressvrijer leven.

Foto's website - burn-out

Van stress naar rust: vind jouw balans met gerichte coaching!

Wat houdt het programma ‘Grip op stress’ in?

Mensen zijn unieke wezens. Elk persoon is weer anders. Daarom is mijn begeleiding maatwerk. Na ons adviesgesprek geef ik aan of ik iets voor jou kan betekenen en maak ik een plan van aanpak. Gaan we beiden akkoord, dan vinden de sessies bij voorkeur plaats bij mij in de praktijk of via e-coaching.

Intake

We starten met een gratis intake waar we met elkaar kennismaken. We bespreken jouw situatie: waar zit je mee, waar heb je mijn hulp voor nodig, wat is je coachvraag. We stellen je coachdoel op: wat wil je uiteindelijk bereikt hebben ná het traject.

Doelstellingen

Je gaat stap voor stap ontdekken wie je bent, wat je drijft en waar jij energie van krijgt. We werken aan meer balans tussen draaglast en draagkracht. We onderzoeken wie je bent en wie je wilt zijn: waar sta je nu,  waar wil je naar toe en welke stappen ga je zetten?

Oefeningen

Door middel van verschillende oefeningen gaan we werken aan jouw doelstellingen. Aan de hand van allerlei oefeningen ontdek je hoe je kunt omgaan met je valkuilen. We werken aan het ontwikkelen en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit draagt bij aan je professionele en persoonlijke zelfvertrouwen.

Groei

Aan het einde van elke sessie kijken we terug: welke inzichten heb je gekregen? Welke stappen zijn er gezet? Je brengt alles wat je geleerd hebt in de praktijk en samen werken we verder om je doelen concreet te maken.

Reviews

Ik voelde me gejaagd/geleefd en veel onrust in mijn lijf en hoofd. Ook voelde ik me niet geliefd of belangrijk. Door het gemis van structuur in mijn leven en maar blijven rennen voor iedereen, liep ik vast. Steeds maar hopen dat je het voor iedereen goed doet. Hoe fijn is het dan dat iemand je hierin structuur kan bieden omdat je het zelf niet meer overziet. Marijke laat je zien hoe belangrijk je zelf bent. Dat ik er meer mag zijn, meer voor mezelf moet opkomen. En te leren niet voor een ander in te vullen. Hiervoor is nu een goede basis gelegd en heb ik geleerd om wat vaker aan de handrem te trekken. Marijke is bevlogen en hartelijk. Ze geeft iemand het gevoel waardevol te zijn.

Martine | Vaassen

Het steeds maar denken en piekeren maakte me gespannen en onrustig. Steeds mezelf afvragen of het wel goed genoeg is, of ik het wel kan. Wat heb ik veel geleerd en wat waardevol was het. Het geeft mijn leven een boost. Ik ben er nog niet helemaal, maar de fundering lig er en ik voel me al zoveel beter. Meer rust, meer tijd voor mezelf en meer mijn eigen keuzes durven maken. Super blij met deze inzichten. Dankjewel Marijke.

Renate | Deventer

Ik ben met Marijke in contact gekomen door mijn interesse in het beroep als coach. Puur uit nieuwsgierigheid. Uiteindelijk besloten om een traject van 8 sessie te volgen, om het zelf eens mee te maken. Wat een verrassing en wat een verrijking voor mij. Ik heb mezelf nog beter leren kennen. Marijke is bij ons thuis een begrip geworden in de positieve zin van het woord. Ik heb geleerd te leren loslaten en dat voelt goed. Door dit traject heb ik nieuwe inzichten gekregen, dat ik niet kan wachten wat er op mijn pad gaat komen. Ik heb er zo’n goed gevoel bij! Ik voel me heerlijk, gezond en gelukkig. Marijke, bedankt voor je positieve inzet en uitstraling. Ik zou iedereen naar je toe willen sturen. Het heeft mijn leven verrijkt.

Emily | Apeldoorn

Het effect van stress coaching

Hoe zou het zijn…

 • … als jij van overleefmodus naar LEEFmodus gaat? Weer rust en helderheid in je hoofd en plezier hebben? Genieten van de kleine dingen. Zou dat niet heerlijk zijn?
 • … om weer aan het stuur van je eigen leven te staan? De regie in eigen handen te nemen, zodat je de juiste keuzes kunt maken?
 • … om ruimte en vrijheid te ervaren om dingen te doen die jij echt wilt doen? Van plichtsgetrouw naar TROUW AAN JEZELF?
 • … om te luisteren naar de signalen van je lichaam? Door werkelijk stil te staan bij jezelf en te voelen wat je nodig hebt en waar jij naar verlangt? Jezelf op NUMMER ÉÉN te zetten op je prioriteitenlijstje.
 • … wanneer je zonder oordeel en met liefde jezelf toespreekt als het wat minder gaat?
De weg naar rust te midden van de drukte begint bij jezelf

Ontwikkel veerkracht

Door bewustwording en kleine, haalbare stappen. Samen werken aan het vinden van evenwicht, zodat je de uitdagingen van het dagelijks leven met meer energie, veerkracht en innerlijke rust kunt tegemoet treden. Je verdient het om je goed te voelen en in harmonie te leven, ongeacht hoeveel ballen je in de lucht moet houden.

Laat stress niet de regie over je leven overnemen. Neem de eerste stap naar een gebalanceerder en energieker leven en ontdek hoe je stress kunt beheersen.

Wil je meer weten? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek en krijg meer informatie over mijn stress coaching krijg ‘Grip op stress’! Begin aan je reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

Wat brengt stress coaching jou?
 • Je leert jezelf kennen en vertrouwen op je eigen mogelijkheden!
 • Je creëert rust in je hoofd en meer energie in je leven!
 • Je wordt je bewust van je eigen kwaliteiten, maar ook je tekortkomingen en je zwakke plekken!
 • Je leert kwetsbaar te zijn en ontdekt hoe belangrijk emoties zijn in je leven
 • Je hebt geleerd om vriendelijk ‘nee’ te zeggen en duidelijk je grenzen aan te geven!
 • Je brengt rust en balans in je leven, zodat je weer toekomt aan leuke dingen!
 • Moeilijkheden ga je zien als uitdagingen en niet als een probleem!
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen waardoor jij jezelf kunt ontplooien, zodat je minder afhankelijk wordt van anderen!
 • Je weet wat jouw behoeften en verlangens zijn en neemt ze serieus!
 • Je komt voor jezelf op en durft uit te komen voor jouw mening en standpunt!

Door je te ontdoen van al je moeten, ontmoet je jezelf!

Rust en meer ruimte in je hoofd

Wil jij al heel binnenkort ervaren hoe relaxed het leven kan zijn?

Wil je weten hoe je uit de draaikolk van stress kunt ontsnappen en terug kunt keren naar een leven zoals leven bedoeld is?

Plan dan rechtstreeks een afspraak in mijn agenda voor een gratis adviesgesprek, waarin we samen bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Meer balans in je leven vermindert stress, helpt een burn-out voorkomen en zorgt voor meer rust en ruimte in je hoofd.