Life coaching

Vergroot je zelfvertrouwen en sta sterker in je schoenen!

Ontdek jezelf! Dé sleutel tot meer zelfvertrouwen, veerkracht en balans.

Soms heeft je zelfvertrouwen een duwtje in de rug nodig. Omdat je overweldigd bent door onzekerheid en je moeite hebt om voor jezelf op te komen.

Zoek jij een lifecoach voor meer zelfvertrouwen? Het programma 'Sterker in je schoenen staan' helpt jou om jezelf beter te leren kennen, zodat je assertiever en met meer vastberadenheid door het leven kunt gaan.

Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?

Een onzeker gevoel kan je belemmeren om verder te komen en remt onnodig af. Je kiest dan voor de ‘veilige’ weg.

Vaak worden we geleefd en staan we niet echt stil bij wat er zich binnenin ons afspeelt. We vinden het lastig om onze gevoelens te uiten en onze emoties serieus te nemen. Het maakt ons onzeker of geeft ons het gevoel dat we er niet toe doen.

Onzekerheid kan ons leven op verschillende manieren beïnvloeden. Het kan ervoor zorgen dat we geen stappen durven te zetten om onze dromen na te jagen, dat we onszelf constant vergelijken met anderen en onszelf als minderwaardig zien, en het kan zelfs leiden tot sociale isolatie en een gebrek aan zelfvertrouwen.

In mijn programma ‘Sterker in je schoenen staan’ leer je jezelf beter kennen: zelfreflectie. Bewust naar jezelf kijken en diepere inzichten krijgen over wie je bent en wat je wilt.

Oorzaken onzekerheid

Maar wat zijn nu eigenlijk de oorzaken van deze onzekerheid?

 • Negatieve ervaringen uit het verleden
  Misschien zijn we in het verleden gepest, afgewezen of gekwetst, waardoor we nu moeite hebben om onszelf volledig te accepteren zoals we zijn. Deze negatieve ervaringen kunnen diepgewortelde overtuigingen creëren dat we niet goed genoeg zijn of dat anderen ons niet waarderen.

 • Onze omgeving
  Onze omgeving kan een grote rol spelen in het ontwikkelen van onzekerheid. Als we continu kritiek ontvangen of niet worden gestimuleerd om ons enthousiasme te uiten en risico's te nemen, kan dit leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen.

 • Vergelijken met anderen
  Ook het constant vergelijken met anderen draagt bij aan gevoelens van tekortschieten. Bovendien kunnen persoonlijke eigenschappen en karaktertrekken zoals perfectionisme en faalangst bijdragen aan gevoelens van onzekerheid. We stellen vaak hoge eisen aan onszelf en hebben moeite met falen of fouten maken. Dit legt druk op ons en versterkt het gevoel van onzekerheid.

Het is belangrijk om te realiseren dat onzekerheid een normaal menselijk gevoel is dat veel mensen ervaren. Het is een natuurlijke reactie op nieuwe situaties, onbekende omgevingen en uitdagingen. Maar wanneer onzekerheid ons dagelijks leven beïnvloedt en ons ervan weerhoudt om te groeien en gelukkig te zijn, wordt het tijd om er iets aan te doen.

Stop met jezelf wegcijferen. Lifecoaching helpt je om je eigenwaarde te ontdekken

Kenmerken van onzekerheid:

 • Kun je moeilijk bij je gevoel komen en blijf je hangen in veel gedachten: een vicieuze cirkel van negativiteit?

 • Ben jij het zat om jezelf steeds weg te cijferen?

 • Vind jij jezelf niet goed genoeg en blijf je hangen in gedachten als ‘vinden anderen mij wel aardig?’ en ‘zie ik er wel mooi uit?’

 • Voel je schaamte of schuld en ben je bang om anderen teleur te stellen?

 • Heb je moeite om je grenzen aan te geven en kost je dat veel energie?

 • Hoor jij jezelf steeds ‘JA’ zeggen terwijl je eigenlijk een nee bedoelt, maar durf je niet voor jezelf op te komen?

 • Is keuzes maken voor jou een ‘ding’ en ben je daardoor steeds afhankelijk van anderen?

Verbind met jezelf, vind je innerlijke kompas

Je merkt al langere tijd dat het niet meer gaat. Je loopt vast en twijfelt veel en dat maakt je onzeker. Het wordt je allemaal teveel…

Als het op je werk of in je persoonlijke leven niet goed gaat dan kan je daar stress van ondervinden. Vaak zit er een diepere oorzaak achter, zoals onbalans in werk en privé, onzekerheid over jezelf of een negatief zelfbeeld.

Er is vaak meer aan de hand dan je denkt. Maar er is ook een oplossing!

Ben jij klaar om echt voor jezelf te kiezen? Wil jij je onzekerheid aanpakken en stilstaan bij wat jij voelt en wat je nodig hebt? Ik ben lifecoach en help je bij het nemen van de eerste stap en geef je net dat duwtje in de rug die je nodig hebt.

Sterker in je schoenen staan

Het programma ‘Sterker in je schoenen staan’ is gebaseerd op bewezen technieken uit de psychologie en zelfontwikkeling, maar ik ga verder dan alleen theoretische kennis. Ik bied praktische oefeningen, persoonlijke begeleiding en ondersteuning om je te helpen je doelen te bereiken en je zelfvertrouwen te vergroten. Ik neem jouw ervaringen en situaties uit het verleden onder de loep:

 • zijn er misschien patronen die zich steeds herhalen?
 • wat zijn jouw sterke punten en kernwaarden?
 • in welke belemmeringen en overtuigingen zit jij vast?
 • wat zijn jouw behoeften en verlangens en wat maakt jou gelukkig?
 • welke energievreters en energiegevers omringen jou?

Door deze vragen eerlijk en oprecht te beantwoorden leer je jezelf kennen.

Reviews

Door vervelende omstandigheden op mijn werk kreeg ik stressklachten.. Het was moeilijk om er verandering in aan te brengen en dat was de aanleiding om hulp bij Marijke te zoeken.

Marijke houdt je telkens een spiegel voor waardoor je wordt geconfronteerd met je gedrag en je denkpatronen. Er was meteen een klik tussen ons en ik voelde me erg op mijn gemak. Ik heb "mijn hele emmer" leeg kunnen gooien en samen hebben we een nieuw fundament kunnen leggen. Mijn 2.0 versie waar ik haar eeuwig dankbaar voor zal blijven.

Marijke is een open en empathisch persoon en weet goed te doseren. Je te behoeden voor valkuilen door soms meevoelend maar ook streng te zijn als dat nodig is. Ze is deskundig, gebruikt diverse methodieken en geeft passende literatuur en sites als ondersteuning bij de coaching. Als het allemaal niet zo lekker loopt in je leven/werk dan zou ik zeker Marijke aanbevelen.

Janny | Apeldoorn

Omdat ik overspannen ziek thuis zat en ik daarnaast ook moeite had om met mijn hooggevoeligheid om te gaan, heb ik contact gezocht met Marijke. Ik ben heel tevreden over het coach traject. Ondanks dat het intensief en confronterend was, heb ik het als een veilige plek ervaren en kon ik echt open zijn. Marijke speelde steeds in op wat nodig was. Zo heb ik mijzelf beter leren kennen en geleerd vrijheid te nemen om uit te zoeken wat ik wil en wie ik ben; voor mezelf en anderen. Dit is enorm belangrijk voor mij. Ik ben een gevoelsmens en als het niet goed voelt dan uit zich dat in gedrag. Het is zo waardevol voor mij geweest. Dank je wel Marijke. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat je al hebt geboden!

Maxime | Vaassen

Voordat ik in therapie ging merkte ik dat ik terug zakte in een burn-out. Ruim een jaar geleden heb ik dit voor het eerst gehad. Ik voelde mij somber, gestrest, opgejaagd, ik kon geen keuzes maken en twijfelde enorm aan mijzelf. Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest en had een helpende hand nodig die mijn weer op het rechte pad bracht en moest mezelf weer leren vertrouwen. Na veel intensieve sessies, met een lach en met een traan, heb ik mooie inzichten gekregen in mezelf: hoe hoofd en lichaam samenwerken. Zeer bijzonder en inspirerend vond ik het. Marijke is een coach die goed luistert en doorvraagt. Ze komt snel tot de kern waardoor we al snel de bron konden aanpakken. Met een mooi resultaat als gevolg: ik zit weer lekker in mijn vel, durf voor mezelf op te komen en denk niet steeds wat anderen er van vinden. Het verleden heb ik een plekje kunnen geven en leren begrijpen waarom dingen zo zijn gelopen. Ik heb gelukkig de stap durven zetten om het te veranderen en ben er trots op, niks gaat vanzelf maar met een beetje hulp kom je een heel eind.

Gerard | Vaassen

Van dromen naar doen met meer zelfvertrouwen

Hoeveel zelfvertrouwen je hebt wordt beïnvloed door de manier waarop je naar jezelf kijkt en over jezelf denkt.

Meer zelfvertrouwen helpt je te zijn wie je wilt zijn en te doen wat je wilt doen. Het betekent dat je sterker in je schoenen staat: je gaat uitdagingen niet uit de weg en durft risico’s te nemen.

Hiervoor is het nodig dat jij jezelf leert kennen. Echt contact gaat maken met jezelf, zodat je weet waar je diep van binnen behoefte aan hebt.

Leer geloven in jezelf, want…

 • wat zou het effect zijn als jij je onzekerheid gaat overwinnen en gaat bereiken wat je wilt?
 • wat doet het met jou wanneer jij je bewust wordt van jouw kwaliteiten en gaat leven naar jouw waarden?
 • hoe zou het voor je zijn als jij vol zelfvertrouwen je eigen keuzes maakt, waardoor jij jezelf kunt ontplooien en minder afhankelijk bent van anderen?

Zelfvertrouwen maakt krachtig; dat wil niet zeggen dat het niet spannend is en we ons nooit meer onzeker voelen.

Zoek jij een lifecoach voor meer zelfvertrouwen? Ben jij klaar om echt voor jezelf te kiezen?

Laat mij je helpen!

Meer zelfvertrouwen, betere grenzen en een leven zonder jezelf wegcijferen?

Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je zelfvertrouwen vergroten? Zoek je professionele begeleiding van een lifecoach die rust en vertrouwen biedt?

Mijn naam is Marijke en ik ben professioneel lifecoach. Ik help je bij allerlei vraagstukken:

 • hoe komt het dat ik niet lekker in mijn vel zit?
 • het lukt mij niet om mijn relatie leuk te houden
 • mijn werk vind ik leuk, maar ik mis de uitdaging: past deze baan nog bij me?
 • hoe maak ik de juiste keuzes?
 • waarom voel ik mij zo onzeker en ben ik zo afhankelijk van anderen?
 • ik ben vaak angstig: hoe kom ik daar vanaf?
 • wat heb ik te leren om mijn grenzen aan te geven en voor mezelf op te komen?
Wat houdt het programma ‘Sterker in je schoenen staan’ in?

Mensen zijn unieke wezens. Elk persoon is weer anders. Daarom is mijn begeleiding maatwerk. Na ons adviesgesprek geef ik aan of ik iets voor jou kan betekenen en maak ik een plan van aanpak. Gaan we beiden akkoord, dan vinden de sessies bij voorkeur plaats bij mij in de praktijk of via e-coaching.

Intake

We starten met een gratis intake waar we met elkaar kennismaken. We bespreken jouw situatie: waar zit je mee, waar heb je mijn hulp voor nodig, wat is je coachvraag. We stellen je coachdoel op: wat wil je uiteindelijk bereikt hebben ná het traject.

Doelstellingen

Je gaat stap voor stap ontdekken wie je bent, wat je drijft en waar jij energie van krijgt. Je leert belemmeringen te herkennen en te overwinnen, patronen te doorbreken en concrete doelen te stellen. Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Welke stappen ga je zetten?

Oefeningen

Door middel van verschillende oefeningen gaan we werken aan jouw doelstellingen en maken we gebruik van verschillende methodieken. Naast oefeningen tijdens de sessies krijg je ook opdrachten mee voor thuis of op je werk.

Groei

Aan het einde van elke sessie kijken we terug: welke inzichten heb je gekregen? Welke stappen zijn er gezet? En werken we samen verder je doelen concreet te maken.

Reviews

Vanwege mijn lage zelfbeeld heb ik hulp gezocht bij Marijke. Ik vond het heel spannend, maar voelde mij eigenlijk wel meteen op mijn gemak, waardoor ik mijzelf kon zijn. Elke sessie voelde prettig, veilig en vertrouwd, waardoor ik me kon ontspannen. Ik heb mooie stappen gemaakt: ik kan terugkijken op dat wat ik bereikt heb en ben op de goede weg. Ben super tevreden.

Lies | Apeldoorn

Ik was mezelf verloren. Ik leefde niet naar de kernwaarden die ik zelf heel belangrijk vind. Door het coachtraject heb ik de belangrijkste kernwaarden en -kwaliteiten weer goed op de radar. Daardoor kan ik nu snel ingrijpen om te voorkomen dat ik in mijn valkuilen beland. Marijke heeft mij geholpen om weer naar mijn innerlijke basis te komen. Ik heb mezelf weer goed leren kennen. Marijke doet dat op een mooie, persoonlijke manier.

Adri | Apeldoorn

Voor ik bij Marijke kwam had ik erg weinig zelfvertrouwen en veel last van faalangst. Ik kwam niet voor mijzelf op, kon geen nee zeggen en zette mijzelf op de laatste plaats. Daarnaast was ik een perfectionist, alles maar goed willen doen waardoor ik steeds meer op mijn tenen moest lopen. Inmiddels heb ik geleerd dat ik er ook mag zijn. Lief mag zijn voor mijzelf. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en heb leren omgaan met mijn faalangst. Mijn perfectionisme heb ik meer onder controle gekregen. Daarnaast heb ik ook geleerd om mijn verleden achter mij te laten. Dat is geweest en ik kan er niets meer aan veranderen. Marijke is eerlijk en oprecht. Het voelt heel vertrouwd om met haar te praten. Marijke, je bent een hele fijne coach.

Wilma | Apeldoorn

Coaching bij onzekerheid zorgt voor meer zelfvertrouwen

Je staat sterker in je schoenen. Het gaat je veel brengen:

 • Je leert helemaal jezelf te mogen zijn en dat het oké is wie je bent. Dat jij jezelf hebt geaccepteerd. Je hebt je erkenning en waardering van anderen niet meer nodig.
 • Je leert dat je fouten mág maken. Dat is oké. Dat je het als leermoment mag zien en niet als falen. Je weet dat het je sterker maakt en dat voelt goed.
 • Je leert duidelijk je grenzen aan te geven. Je durft voor je mening uit te komen, omdat je weet dat je niet meer afhankelijk bent van wat anderen vinden. Jij mag zijn wie je bent.
 • Je leert je angsten onder ogen te zien door actie te ondernemen. Je weet hoe je negatieve gedachten kunt ombuigen naar een helpende gedachte en past dit toe op momenten dat je het nodig hebt.
 • Je leert uit je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Door uitdagingen aan te gaan sta je relaxter in het leven.

Van onzeker naar zelfverzekerd; vind je kracht, vind jezelf!

Aan het einde van dit traject

 • Begrijp je door de inzichten die je gekregen hebt wie je bent en wat jouw waarden (drijfveren) zijn.
 • Weet je wat jou motiveert en hoe je in beweging komt. Je kunt jouw patronen herkennen en doorzien, waardoor je niet meer in die vicieuze cirkel terecht zult komen.
 • Heb je handvatten gekregen om op je gevoel te leren vertrouwen en hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse leven.aakt, waardoor jij jezelf kunt ontplooien en minder afhankelijk bent van anderen?
 • Herken je de stress in je lichaam en heb je geleerd er naar te luisteren door momenten voor jezelf in te plannen.
 • Kun je vertrouwen op jezelf en maak je keuzes waar jij gelukkig van wordt. Je hebt zelfliefde en zelfvertrouweneren door momenten voor jezelf in te plannen.
 • Durf je te zeggen dat je trots bent op jezelf doordat je uit je comfortzone bent gestapt en de keuze hebt durven maken voor dit traject.

Jij bent waardevol! Je verdient het om zelfverzekerd door het leven te gaan.

Verbinding en zelfsturing

Persoonlijke groei begint bij bewustwording en jezelf leren kennen. Dit betekent dat je jezelf ontwikkelt vanuit de intrinsieke behoefte om te ontdekken wie je bent en wat het beste bij je past.

Wat jouw behoeften en verlangens zijn en hoe jij je vaardigheden en capaciteiten toe kunt passen in jouw leven.

Door meer inzicht te krijgen in je gedrag, in wie je bent en wat je wilt, ontstaat er een hogere mate van bewustzijn. Hierdoor kan je vanuit verbinding en zelfsturing de verantwoordelijkheid nemen voor persoonlijke ontwikkeling.

Wil jij af van je onzekerheid? Wil je werken aan persoonlijke ontwikkeling en groeien naar balans, assertiviteit en veerkracht?

Plan dan rechtstreeks een afspraak voor een gratis adviesgesprek, waarin we samen bespreken wat ik voor jou kan betekenen.